ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ




















 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ - ΡΥΣΕΙΣ
&
ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


  • Αρχικά γίνεται καλός καθαρισμός της επιφάνειας του Δώματος από σκόνες- σαθρά υλικά ακολουθεί επάλειψη τους με Ασφαλτικό Γαλάκτωμα για δημιουργία Φράγματος Υδρατμών με κατανάλωση~500 gr/m2

  • Ακολουθεί διάστρωση των Θερμομονωτικών Πλακών Εξηλασμένης Πολυστερίνης τύπου FIBRAN πάχους 50 mmόπου εκμεταλλευόμαστε την Ειδική Πατούρα που έχουν διαμορφωμένη στις πλευρές τους, για να αποφύγουμε προβλήματα Θερμογεφυρών.

  • Εν συνεχεία διαστρώνεται το Αφρομπετόν Ρύσεων , το οποίο παράγεται από Ειδική Πρέσα αναμειγνύοντας Τσιμέντο, Αφρογόνο και νερό σε συγκεκριμένη αναλογία , προσθέτοντας Ίνες Πολυπροπυλενίου μήκους 12mmοι οποίες θα μας αυξήσουν την αντοχή και θα περιορίσουμε τα τριχοειδή του Αφρομπετόν.

  • Αφού περάσουν 3 έως 4ημέρες όπου το νερό που υπάρχει στη μάζα του Αφρομπετόν εξατμισθεί, όπως λέμε χαρακτηριστικά όταν ‘’τριχιάσει’’ (δημιουργία τριχοειδών στην επιφάνειά του)γίνεται Επάλειψη της επιφάνειας του με Έτοιμη Κόλλα Ασφαλτοπάνων τύπου AREXOL LAC, με κατανάλωση ~500 gr/m2.

  • Τέλος γίνεται Ολική Επικόλληση της Στρώσης Στεγανοποίησης που υλοποιείται από Ελαστομερές Ασφαλτόπανο (S.B.S.) Τύπου PALLADIEN P.M.F. βάρους 4.5 kg/m2 με οπλισμό Πολυεστερικές Ίνες βάρους 200 gr/m2 , άνω πλευρά Ορυκτή Γκριζοπράσινη Ψηφίδα και κάτω film Πολυαιθυλενίου.

  • Το Ασφαλτόπανο θα υποστεί Σύντηξη στους Αρμούς για ασφαλή Στεγανοποίηση με χρήση Σπάτουλας, ενώ σε όλα τα κατακόρυφα Δομικά Στοιχεία θα ανέλθει ~ 20cm και το Στηθαίο θα δημιουργώντας έτσι μία Πλήρη Στεγανολεκάνη.

  • Στις Υδρορροές θα κοπούν ειδικά τεμάχια, ενώ με χρήση Ασφαλτικής Μαστίχης θα σφραγίσουμε την Περίμετρο και τις αρμολογήσεις – διαμορφώσεις Υδρορροών.



ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕ ΒΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΜΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  • Αρχικά γίνεται καλός καθαρισμός της επιφάνειας του Δώματος από σκόνες- σαθρά υλικά ακολουθεί επάλειψη του με Έτοιμη Κόλλα Ασφαλτοπάνων τύπου AREXOL LAC, με κατανάλωση ~500 gr/m2.
  • Τέλος γίνεται ολική επικόλληση της Στρώσης Στεγανοποίησης που υλοποιείται από Eλαστομερές Ασφαλτόπανο (S.B.S.) PALLADIEN P.M.F.  βάρους 4.5 kg/m2  με οπλισμό Πολυεστερικές Ίνες βάρους 200 gr/m2 , άνω πλευρά Ορυκτή Γκριζοπράσινη Ψηφίδα και κάτω film Πολυαιθυλενίου.
  • Το Ασφαλτόπανο θα υποστεί Σύντηξη στους Αρμούς για ασφαλή Στεγανοποίηση με χρήση Σπάτουλας, δημιουργώντας έτσι μία Πλήρη Στεγανολεκάνη.
  • Στις Υδρορροές θα κοπούν ειδικά τεμάχια, ενώ με χρήση Ασφαλτικής Μαστίχης θα σφραγίσουμε την Περίμετρο και τις αρμολογήσεις – διαμορφώσεις Υδρορροών, ενώ το στηθαίο θα ντυθεί καθ όλο το ύψος του.
  • Εν συνεχεία με την βοήθεια Γερανού ανεβάζουμε τις Θερμομονωτικές  Πλάκες Εξηλασμένης Πολυστερίνης τύπου  POLYTILE της DOW για την Θερμομόνωση και την Βατότητα του δώματος.
  •  Οι πλάκες POLYTILE είναι διαστάσεων 60cm x 30cm και συνολικού πάχους 7cm,.(5cm Θερμομονωτικό υλικό τύπου ROOFMATE και 2cm Επικάλυψης Λευκού Ειδικού Τσιμεντοκονιάματος και Περιμετρική Πατούρα (Αρσενικό-Θυλικό) ώστε να θηλυκώνουν μεταξύ τους.
  • Με τις Πλάκες POLYTILE θα έχουμε Θερμομόνωση και Βατότητα στο Δώμα, και  θα εξαλειφθούν οι Υδρατμοί στο κάτω μέρος της Πλάκας στο εσωτερικό των διαμερισμάτων.



    ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΕΤΟΝ
    ΜΕ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ



    ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

    • Αρχικά γίνεται καλός καθαρισμός της επιφάνειας της πλάκας μπετόν, απομακρύνονται όλα τα τυχόν σαθρά υλικά.Ακολουθεί επάλειψη του Δώματος, με Ασφαλτικό Γαλάκτωμα για δημιουργία Φράγματος Υδρατμών,  με κατανάλωση 0,500Kg/m2

    • Ακολουθεί διάστρωση  των Θερμομονωτικών Πλακών Εξηλασμένης Πολυστερίνης τύπου FIBRAN πάχους 50 mm όπου εκμεταλλευόμαστε την Ειδική Πατούρα  που έχουν διαμορφωμένη στις πλευρές τους, για να αποφύγουμε προβλήματα  Θερμογεφυρών. 

    • Εν συνεχεία διαστρώνεται το Αφρομπετόν Ρύσεων με κλίση, το οποίο παράγεται από Ειδική Πρέσα αναμειγνύοντας Τσιμέντο, Αφρογόνο και σε συγκεκριμένη αναλογία, προσθέντοτας και Ίνες Πολυπροπυλαινίου  μήκους 12mm ώστε να αυξήσουμε τις αντοχές του Αφρομπετόν και να περιορίσουμε τις ρυγματώσεις του.

    •  Μετά την πάροδο 3-4 ημερών όταν το Αφρομπετόν στεγνώσει ακολουθεί μία στρώση Επάλειψης με Έτοιμη Κόλλα Ασφαλτοπάνων τύπου AREXOL LAC, με κατανάλωση ~500 gr/m2.(το AREXOL LAC είναι ένα μείγμα οξειδωμένης ασφάλτου με οργανικούς διαλύτες, είναι λεπτόρρευστο με μεγάλη διεισδυτικότητα και τέλεια πρόσφυση στο υπόστρωμα.Το φίλμ που σχηματίζεται μετά την ξήρανση είναι ενιαίο, αδιαπέραστο από το νερό, απρόσβλητο από αραιά διαλύματα οξέων και βάσεων.Το AREXOL LAC είναι ιδανικό σαν αστάρι για την επικόλληση ασφαλτοπάνων). 

    • Εν συνεχεία γίνεται Ολική Επικόλληση της Στρώσης Στεγανοποίησης που υλοποιείται από Ελαστοπλαστικό Ασφαλτόπανο τύπου ITALIANA MEMBRANA P.M.F.  βάρους 5.0 kg/m2 με οπλισμό μη Υφαντές Πολυεστερικές Ίνες,άνω πλευρά Ορυκτή Γκριζοπράσινη Ψηφίδα και κάτω film Πολυαιθυλενίου.(Το ασφαλτόπανο  είναι Ελαστοπλαστική Στεγανωτική μεμβράνη υψηλής ποιότητας της οποία το ασφαλτικό μίγμα αποτελείται από άσφαλτο διυλιστηρίου και πλαστομερή (A.P.P.) με μεγάλες αντοχές στις χαμηλές θερμοκρασίες στους  +120C έως -10C).

    • Στις Υδρορροές θα κοπούν ειδικά τεμάχια, ενώ με χρήση Ασφαλτικής Μαστίχης τύπου PLAST ROOF θα σφραγίσουμε  τις αρμολογήσεις – διαμορφώσεις Υδρορροών.(H PLAST ROOF είναι παχύρευστο μίγμα τροποποιημένης ασφάλτου με Ελαστομερή πρόσθετα, αδρανών υλικά και οργανικούς διαλύτες.Πρόκειται για σφραγιστική μαστίχη ψυχρής εφαρμογής με καλή πρόσφυση στα ασφαλτόπανα που παραμένει ελαστική ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-20C).

    • Το Ασφαλτόπανο θα υποστεί Σύντηξη στους Αρμούς για ασφαλή Στεγανοποίηση με χρήση Σπάτουλας, ενώ το στηθαίο θα ντυθεί ολόκληρο στο μέρος που είναι τα κάγκελα και ~15cm στο υπόλοιπο δημιουργώντας έτσι μία Πλήρη Στεγανολεκάνη.